Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

“Mindenki keresztje” emlékhely szentelése

2019-10-27 @ 15:00 - 16:00

 

Mindenki keresztjét avattak a temetőben Káldon

Mindenki keresztje” emlékhely szentelése 2019.10.27. 15 órai kezdettel a káldi temetőben. Az emlékhelyet ökumenikus szertartás szerint Balasi István római katolikus esperes és Kendeh-Kirchknopf László Domokos evangélikus lelkész szenteli fel.

A „mindenki keresztjénél” bárki gyújthat gyertyát vagy mécsest olyan elhunyt ismerősei, barátai, hozzátartozói emlékére, akik valahol a világ más részén nyugszanak. A káldi temetőből idáig hiányzott ez a hely, de egyesületünk tagjainak és önkéntes segítőinknek példaértékű összefogásával, valamint támogatóink segítségével ez most megvalósulhatott. Testvér településünkön Csíkszentimrén ígéretet kaptunk, hogy megfaragják a tervezett haranglábat. Reméljük jövő évben már a lélekharang is gazdagíthatja a teret.

Köszönet illeti Toldi Györgyöt, hogy megálmodta, megtervezte és tevékeny közreműködésével végigkísérte az emlékhely kialakítását!

  • Köszönjük a MOL Alapítvány és a Káld és Térsége Lakosságáért Alapítvány anyagi támogatását!
  • Köszönetet mondunk Káld község önkormányzatának az együttműködésért!
  • Köszönjük továbbá a Káldi Kertbarát kör tagjainak, hogy segítettek a növények ültetésében és azóta is segítenek a gondozásban.
  • Köszönet illeti még: Kádár Károlyt, Takács Gyulát, Szijártó Andrást, Horváth Jánost, Sándor Miklóst, Farkas Zsoltot, Binder Károlyt, Geiger Zsoltot és Fukszberger Szabolcsot, akik önzetlenül, az első hívószóra jöttek és a lehetőségeik szerint segítettek minket!
  • Köszönjük a középiskolás diákok segítségét is, akik az iskolai közösségi szolgálat keretei között összesen 111 órát teljesítettek a tereprendezéstől a növények ültetéséig.

Részletek

Dátum:
2019-10-27
Időpont:
15:00 - 16:00

Szervező

Káldi Napraforgók Egyesülete
Honlap:
www.kaldinapraforgok.pe.hu/uj

Helyszín

Káld
Káld, Vas megye 9673 Magyarország + Google Térkép
Honlap:
http://kaldinapraforgok.nhely.hu/uj/